Добричка Общество

Най-бедните от община Добричка продължават да получават топла храна

Най-бедните хора от селата в община Добричка ще продължат да получават топъл обяд и през зимните месеци на 2018-2019 г., съобщиха от местната администрация. Според подписаното допълнително споразумение между представители на Агенцията за социално подпомагане и кмета на община Добричка инж. Тошко Петков, от социалната услуга ще могат да се възползват 240 потребители
Това са самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Предоставянето на топлия обяд се финансира по оперативна програма за храни и/или основно материално стимулиране от Фонд на европейско подпомагане на стойност 184 976.00 лв.
Топлият обяд ще се предоставя чрез Домашен социален патронаж на територията на община Добричка в периода от 1 февруари до 30 април 2018 г. Бедните хора ще получават супа, основно ястие и хляб на стойност 2.50 лв. на ден .
Наред с топлата храна, те ще получават индивидуално консултиране за възможностите за ползване на други социални услуги, административни общински услуги, консултиране относно здравословно и балансирано хранене и други форми на подкрепа предвид нуждите и проблемите им.