Генерал Тошево Общество

Чудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в Генерал Тошево

Байталската чудотворна икона на Божията Майка беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал Тошево от ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия. В храма беше отслужен Молебен канон на Пресвета Богородица пред чудотворният ѝ образ.

Байталската икона на Божията Майка от Украйна беше тържествено посрещната в град Варна на 27 януари. Светинята беше пренесена за поклонение в пределите на нашата епархия с благословението на Негово Високопреосвещенство Балтския и Ананиевски архиепископ Алексий. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан през изминалите дни хиляди християни от Варна, Шумен, Добрич, Велики Преслав, Търговище и други градове в епархията имаха възможност да се поклонят на чудотворния Богородичен образ.

Пресвета Богородица пренася своята смирена молитва пред Божия Престол. Тя е застъпница пред Бога за всички човеци. В нейния земен живот можем да открием идеал за служение, смирение и духовна красота. Всеки, който застава с вяра и отправя сърдечна молитва към Божията Майка усеща нейната скорошна подкрепа, майчинската ѝ грижа и закрила.