Каварна Общество

Каварна отбеляза 140 години от Освобождението си

С общоградско поклонение каварненци отбелязаха 140 години от освобождението на Каварна от османско владичество, съобщиха от общинската администрация. В церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника „Защитата на Каварна“ участваха кметът на Каварна Нина Ставрева, зам.-кмета Йордан Йорданов, представители на Общински съвет – Каварна, представители на общинската администрация, Народно читалище“Сългасие-1890“, Исторически музей-Каварна, училища и детски градини,политически партии и граждани.

Преди 140 години нашият град е бил освободен от смели хора. Свеждаме чела пред подвига на всички свидни жертви – каварненци и други воини, дали живота си за свободата, на която се радваме и днес.

В словото си директорът на Исторически музей – Каварна Пенко Георгиев подчерта ролята на историческото „Каварненско въстание“ за освобождението на Добруджа и Каварна. „Каварненци високо ценят подвига на своите деди и прадеди, вдигнали се задружно с оръжие в ръка да отвоюват свободата на своя град.“, посочи той.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.