Добрич Общество

Национален конкурс награди проекта за оранжерия за хора с интелектуални затруднения

Фондация „Свети Николай Чудотворец” от Добрич е победител в конкурса за Най-добър бизнес план на неправителствена организация 2018. Нейният председател Мария Методиева получи чек, с който да бъде реализиран проектът за оранжерия, която ще осигурява подходящи условия на труд за хората с интелектуални затруднения при производството и отглеждането на цветен разсад.

Наградите бяха обявени снощи от Българския център за нестопанско право. Събитието е част от програмата „Предприемачество за нестопански организации” – инициатива на Български център за нестопанско, реализирана с подкрепата на Фондация „Америка за България” и Фондация УниКредит, в партньорство с УниКредит Булбанк и Telus International. Програмата оказва подкрепа на гражданските организации при развитието на свързана с мисията им стопанска дейност.
„Нашият екип се гордее много с тази програмата. За седемте си поредни издания, тя е доказала, че най-ценното в нея са възможностите: за участниците – да намерят съмишленици и подкрепа, които да ги насърчат да развият идеите си, за партньорите ни – да подкрепят вдъхновяващи социални каузи, за нас – да развием потенциала на нестопанските организации за предприемачество и да ги стимулираме да търсят финансова устойчивост“ – сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.
В седмото издание на програмата се включиха 25 организации, от които 16 разработиха бизнес план. 8 бяха поканени да се представят пред журито в конкурса. Пет от тях бяха излъчени като победители и си разпределят награден фонд от 40 000 лева за стартиране на предприемаческата си дейност.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.