Добрич Култура

Нощ на книгите за Хари Потър в библиотеката в Добрич

За трета поредна година Регионална библиотека „Дора Габе” се присъедини към инициативата „Нощ на книгите за Хари Потър”. На 1 февруари 2018 г. в сектор Работа с деца се събраха почитатели от всички възрасти на момчето-магьосник, за да споделят увлечението си по неговите приключения и да се забавляват. Основната  цел на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите и четенето.

Темата на тазгодишното събитие беше „Фантастичните животни“.  Гостите  от пети клас на СУ „Любен Каравелов” с преподавател г-жа Павлина Георгиева попаднаха във вълшебния свят на Хагрид, разходиха се из неговата колиба с причудливи обитатели – чудовища, разгледаха с интерес магизоологическата библиотека и нейните заглавия: „Чудовищна книга за чудовища“, „Видове змейове във Великобритания и Ирландия“, „От яйцето до пъкъла: Ръководство за гледачи на змейове“, „Отглеждане на змейове за удоволствие и печалба“, „Страховити обитатели на подводните глъбини“ и др. Децата си припомниха моменти от любимата поредица, участваха в тържествената разпределителна церемония по определяне на домовете, към които ще се присъединят, сами откриха своите специални и поименни послания от професор Дъмбалдор, скрити в колибата, а по-късно се включиха в състезания и магьоснически игри.

Всички участници получиха подарък, изработен от библиотечните специалисти – книгоразделител с най-любимите герои от поредицата /Хари, Рон, Хармаяни и Снейп/, книги, както и своите безплатни читателски карти. Гостите си тръгнаха заредени с положителни емоции и щастливи, че са отпразнували заедно с нас „Нощта на книгите за Хари Потър: Фантастични животни“. Победителите в обявените конкурси за най-добър костюм, за най-артистично и изразително пресъздаден текст и в игрите получиха за награда книги от поредицата.

Регионална библиотека „Дора Габе” ще се включи и в конкурса на издателство „Егмонт” за най-оригинална украса на събитието.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.