Добрич Образование

Младши посланици на Европейския парламент показаха на малчугани как да се хранят здравословно

“За да бъда здрав” бе темата, която обедини децата от втора възрастова група ” Калинка” в Детска градина „Бодра смяна” и младши посланиците на Европейския парламент – група ученици от X клас от СУ “П. Р. Славейков” в Добрич, както и старши посланика Красимира Желева, класен ръководител на десетокласниците, съобщиха от учебното заведение.
Младшите посланици на Европейския парламент показаха на малчуганите начина, по който трябва да се хранят и да се грижат за собственото си здраве – да спортуват, да се грижат за зъбките си, да се хранят само със здравословни продукти. Презентация „Да съм здрав” представи Златимира Радева.
Срещата продължи с игри и забавления между малки и големи. Първата игра бе щафетата „Бързият готвач”. Децата бяха разделени на три отбора. Всеки участник трябваше да избере само здравословен продукт, да го отнесе при отбора и да предаде щафетата на следващия. В следващата игра и малки, и големи трябваше да познаят със завързани очи какъв продукт хапват – плод или зеленчук, както и да назоват името му. Децата се справиха отлично и вярно познаха банан, ябълка, портокал, краставица, пиперка и морков.
В края на срещата малчуганите поканиха каките и батковците отново да им гостуват, като си избраха това да е 1 март, когато пристига Баба Марта.