Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ФСГ „Васил Левски“ изпрати покана до евродепутата Емил Радев

Учениците от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич изпратиха покана за гостуване до депутата от Европейския парламент ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Училището е едно от 30-те в страната, които се включиха в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година. Основната цел на програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включи активно в създаването на европейския дневен ред.

В поканата до евродепутата младежите посочват: „Обръщаме се към Вас, за да Ви поканим на среща-разговор във връзка с изясняване на приоритетите и предизвикателствата, свързани с председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Нашата гимназия участва в Програмата за училища – посланици на Европейския парламент.

Желанието ни е да ни изясните начина, по който ще можем да обвържем новите критерии за качествено европейско образование с нашето културно наследство. Искаме да разговаряме и по темите, които вълнуват младите хора в България.

Възпитаници сме на училище, носещо името на един от най-ярките апостоли, успял да вдигне народния дух. Неговата мисъл „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме..“ ни кара да се интересуваме от актуалните проблеми, за да сме достойни негови креативни и предприемчиви последователи.”

Предстои от екипа на Емил Радев да уточнят датата и часа на срещата.

c