Крими

Служители на Енергото прикривали оранжерии за канабис в област Добрич

За периода от 4 януари до 9 януари е проведена специализирана полицейска операция на територията на ОД МВР Добрич, по линия на разпространение на наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При нея са открити и иззети два газови пистолета и боеприпаси.
Установени са пет високотехнологични оранжерии за отглеждане на канабис: две в с. Победа, една в с. Дъбовик, една в с. Змеево, и една в с. Бобовец, обл. Добрич. В оранжериите са открити и иззети 250 броя растения от рода на конопа с тегло 80 кг. Открита е и сушилня от висок клас с 20 кг. суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Иззети са и 110 грама от наркотичното вещество амфетамин.
В хода на операцията са установени и задържани двама служители на електроразпределителното дружество, подпомагащи наркопрестъпната дейност, с цел непълно отчитане на потребената ел. енергия. На адресите са установени неправомерни въздействия върху уредите за търговско измерване на електрическата енергия. В тази връзка са образувани и 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 234в, ал. 1 от НК.
Полицейската операция е продължение на действията на служителите на ОД МВР Добрич против разпространението на наркотични вещества, и стартиралата акция през месец ноември 2017 г., когато бе задържан криминално проявения С.С. и бяха установени 500 грама канабис и 50 грама метамфетамин и кокаин в жилището му в град Каварна.
Отново в град Каварна на 23 ноември м.г. полицейските служители извършиха проверка на частен имот, където бе установена високотехнологична оранжерия за отглеждане на наркотични вещества и бяха иззети 31 растения от рода на конопа. В хода на операцията бе задържан А.Н. (40 г.).
На двама от участниците в мрежата за наркоразпространение са наложени като следва мярка за неотклонение задържане по стража и парична гаранция в размер на  8 000 лева от ДОС.

Related Posts

  1. и сега , като хванахте тези който гледат наркотици като хората, какво остава само тези който не знаят как се прави , и сега на пазара (къдетото има и деца ) ще има ниско качествени наркотици и положението ще е много по зле 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.