Необходими продукти:
4 порции
за доматената салца:
2 с.л. зехтин
3 домата, нарязани на ситно
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
6-7 листа босилек
2-3 бр. сушени домати
3 бр. чери домати
1 с.л. марината от сушените домати
1 к.л. захар
сол
черен пипер
риган
2 патладжана
250 гр. моцарела
1 ч.л. песто сос
Начин на приготвяне:
В загрят зехтин се сотират чесънът и лукът, и се добавят доматите. Запържват се около 5 мин. и се добавят нарязаните сушени и чери домати, листа босилек, и подправките (ако харесвате пикантен вкус, тук може да добавите щипка чили към соса). Оставя се на тих огън около 4-5 мин.
Патладжанът се реже наполовина и се правят ветрилообразни разрези. На тефлонов тиган се запича патладжана от едната страна.
Поставя се патладжанът в тавичка и върху него се подрежда моцарелата и се покрива с доматената салца.
Пече се в предварително загрята фурна на 180’С около 8-10 мин.
При сервиране се поръсва с песто сос.
Добър апетит!