Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Печен патладжан с моцарела и доматена салца

Необходими продукти: 4 порции за доматената салца: 2 с.л. зехтин 3 домата, нарязани на ситно 2 скилидки чесън 1/2 глава лук 6-7 листа босилек 2-3 бр. сушени домати 3 бр. чери домати 1 с.л. марината от сушените домати 1 к.л. захар сол черен пипер риган 2 патладжана 250 гр. моцарела 1 ч.л. песто сос Начин на приготвяне: В загрят зехтин се сотират чесънът и лукът, и се добавят доматите. Запържват се около 5 мин. и се добавят нарязаните сушени и чери домати, листа босилек, и подправките (ако харесвате пикантен вкус, тук може да добавите щипка чили към соса). Оставя се на тих огън около 4-5 мин. Патладжанът се реже наполовина и се правят ветрилообразни разрези. На тефлонов тиган се запича патладжана от едната страна. Поставя се патладжанът в тавичка и върху него се подрежда моцарелата и се покрива с доматената салца. Пече се в предварително загрята фурна на 180’С около 8-10 мин. При сервиране се поръсва с песто сос. Добър апетит!
c