Храна и напитки

Печен патладжан с моцарела и доматена салца

Необходими продукти:

4 порции

за доматената салца:

2 с.л. зехтин

3 домата, нарязани на ситно

2 скилидки чесън

1/2 глава лук

6-7 листа босилек

2-3 бр. сушени домати

3 бр. чери домати

1 с.л. марината от сушените домати

1 к.л. захар

сол

черен пипер

риган

2 патладжана

250 гр. моцарела

1 ч.л. песто сос

Начин на приготвяне:

В загрят зехтин се сотират чесънът и лукът, и се добавят доматите. Запържват се около 5 мин. и се добавят нарязаните сушени и чери домати, листа босилек, и подправките (ако харесвате пикантен вкус, тук може да добавите щипка чили към соса). Оставя се на тих огън около 4-5 мин.

Патладжанът се реже наполовина и се правят ветрилообразни разрези. На тефлонов тиган се запича патладжана от едната страна.

Поставя се патладжанът в тавичка и върху него се подрежда моцарелата и се покрива с доматената салца.

Пече се в предварително загрята фурна на 180’С около 8-10 мин.

При сервиране се поръсва с песто сос.

Добър апетит!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.