Генерал Тошево Крими

Разследват румънец за незаконно превеждане на иракчанин през границата

Състав на Окръжен съд – Добрич остави в ареста 35-годишен румънски гражданин, срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 29 декември миналата година на ГКПП – Кардам, общ. Генерал Тошево, е превел през границата на страната ни мъж от Ирак без разрешение на надлежните органи на властта. За превеждането е използвано моторно превозно средство – товарен автомобил с ремарке. Иракчанинът бил открит под леглото на шофьора в кабината на камиона.

Първоначалната мярка за неотклонение спрямо румънския гражданин Л. К. е била взета на 31 декември от Районен съд – Генерал Тошево. Мъжът обжалва определението на Районния съд, като защитата му  излага доводи за липса на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние.

Добричкият окръжен съд, след като се запозна с материалите  по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, намери жалбата за неоснователна и я остави без уважение.

Според окръжните магистрати правилно първоинстанционният съд е приел, че с оглед събраните материали по делото обвинението е със достатъчна степен на вероятност и не се разколебава обоснованото подозрение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, дало основание на разследващите органи и прокурора за привличането му като обвиняем. Съдебният състав приема и аргументите на Районния съд за съществуваща опасност при по-лека мярка обвиняемият да се укрие, тъй като е привлечен под отговорност за тежко умишлено престъпление което се наказва с „лишаване от свобода“ за срок  от 1 до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

Определението на Окръжен съд – Добрич е окончателно.

Снимка: Pro News Dobrich

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.