Добрич Политика

Жени ГЕРБ-Добрич осигуриха хранителни продукти за бездомни

Народният представител и областен клубен ръководител на Жени ГЕРБ Даниела Димитрова, общинският съветник Петя Обретенова и членове на дамската организация предоставиха лични дарения от хранителни продукти на местата в Добрич, където през зимата намират подслон бездомни хора.
Брашно, олио, сирене, кайма, месо, лютеница, компоти и сладка, както и други хранителни продукти получи Центърът за временно настаняване към фондация „Ръка за помощ“. Сега той е със запълнен капацитет, като там са настанени шестима мъже, останали без дом.
За петте години от съществуването си приютът е подслонил над 50 мъже, голяма част от които преди това са скитали и просили. За близо 20 от тях е намерено трайно решение на проблемите и те отново са се интегрирали в обществото, сподели ръководителят на приюта Александър Иванов. Някои вече работят и живеят на квартира, други са се върнали при семействата си, а трети са настанени в социални институции.
Центърът е настанен в общинска сграда, като издръжката му е изцяло от дарения. Живеещите в приюта сами приготвят храната си. През лятото отглеждат зеленчуци, от които са направили зимнина. Те посрещнаха гостите си с дъхава питка, замесена от тях.
В къщата за настаняване на бездомни през зимата, която осигурява Община Добрич, в момента подслон са намерили двама мъже. Нейният капацитет е за четири жени и четирима мъже. В къщата няма условия за готвене. Поради това дарените хранителни продукти от Жени ГЕРБ бяха предимно консерви. Бяха им предоставени и дрехи.

Снимка: ГЕРБ – Добрич

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.