Home ВАШИЯТ ХОРОСКОП / Какво Ви очаква през тази седмица 26 ноември – 2 декември

ВАШИЯТ ХОРОСКОП / Какво Ви очаква през тази седмица 26 ноември – 2 декември

ОВЕН  ~

Тази седмица ще е особено благоприятна за вас, що се отнася до работата, бизнеса и служебната комуникация – ще бъдете дейни и концентрирани, ще действате, без да изпадате в излишни размишления и колебания, а нищо чудно и да намерите начин да преодолеете някаква пречка, която ви спира от доста време. Няма нужда да се фиксирате върху проблемите и да губите излишна енергия в битки – ако поискате, просто ще се издигнете над тях. Започнете ли нещо ново от вторник нататък, начинанието ще се окаже успешно и ще има добри възможности да го развиете. Понеделник е ден за почивка – спрете се, забавете темпото и планирайте на спокойствие какво да свършите през останалата част от седмицата. Събитията в този ден ще носят отпечатък от миналото, така че, ако имате нещо да довършвате, сега е моментът да го сторите. От вторник нататък ще действате без проблеми, а към четвъртък-петък вече така ще се развихрите, че едва ли ще се намери сила, която би могла да ви спре. За да осъществите намеренията си, търсете помощ и съдействие от приятели и хора, с които имате сходни интереси и общи ценности – точно сега вероятността те да откликнат ще е голяма. Може спокойно да поемате разумни рискове и следва да сте по-смели в начинанията – така ще постигнете по-бърз напредък. Неделя е чудесен ден за вас – настроението ви ще е добро и ще се чувствате освободени от ограниченията и отговорностите, които в други дни са ви затормозявали.

 

ТЕЛЕЦ  ~

През тази седмица няма да ви е много лесно, защото ще бъдете изправени пред дилема в личния или в професионалния си живот. Ще умувате как да постъпите, а трудността на ситуацията ще идва оттам, че в ще бъде замесен и друг човек и ще трябва да се съобразявате с неговите/нейните желания. От една страна, ще желаете да съхраните добрите си взаимоотношения, но, погледнато от друг ъгъл, няма как да останат каквито са били досега, тъй като балансът в тях е бил нарушен по някакъв начин. Ако наистина искате да намерите разрешение на проблема, пробвайте да обсъдите с човека какво не е наред. За да се случи това обаче, ще трябва да преодолеете първоначалния си гняв, обидата или огорчението си и да приемете ситуацията не като нещо лошо, а като възможност за промяна – и във вас самите, и във взаимоотношенията ви. Каквато и пречка да се появи, не се отказвайте, особено ако става дума за взаимност, на която държите. Не подхождайте от позицията на силата, дори ако общувате с да е дете или с подчинен – ако гледате на другия като на равен, има по-голям шанс да оправите нещата. В по-практичен план през следващите дни може да си имате проблем с любимия/любимата заради кариерата си или заради прекалено многото служебни ангажименти. Що се отнася до работата и финансите, седмицата е доста благоприятна за вас – ще имате сполука, а нищо чудно и пред вас да се отвори нова възможност за развитие, което ще се осъществи през 2019 година.

 

БЛИЗНАЦИ  ~

През тази седмица за вас в пълна сила ще важат библейските слова: „Истината ще ви направи свободни“. Събитията ще се стекат така, че всичко скрито-покрито лесно ще излиза наяве, независимо дали вие пазите някаква тайна, някой е скривал нещо от вас или не признавате нещо пред самите себе си. Всякакви задкулисни интриги, сплетни и заговори трудно ще просъществуват – като че ли някаква непозната сила ще направи така, че нещата да излязат на светло. Ако не искате да вървите срещу течението на живота, а да се носите с него, по-добре приемете фактите каквито са, независимо дали ви харесват или не. Вероятно и ще трябва да предприемете някакво действие – не го отлагайте, защото в противен случай или ще се окажете в неловка ситуация, или напрежението вътре у вас ще продължава да расте. Имайте предвид, че в каквато и ситуация да попаднете, ще изпитате облекчение, ако сте искрени и със себе си, и с околните. Седмицата е много благодатна за тези от вас, които сте готови да се учите и да се развивате личностно или духовно. Ако приемате случващото се като полезен опит и възможност да промените някакво отдавна установило се положение, което вече не ви носи нищо добро, ако си извлечете поуки, в крайна сметка е възможно дори да обърнете грешките си в нещо позитивно. В по-практичен план през следващите дни ще имате много енергия, която може да впрегнете както в собственото си развитие, така и в някакво ново приключение.

 

РАК  ~

През тази седмица пред вас ще се открие възможност, каквато не получавате често – да превъзмогнете страха си от действие. Дори по принцип да сте по-пасивни и да сте свикнали някой друг да действа вместо вас, през следващите дни ще усетите прилив на смелост, а някои от вас може дори да се настроите войнствено към проявите на несправедливост. Това е чудесно, защото ще бъдете по-решителни, ще вземете нещата в свои ръце и ще успеете да намерите изход от ситуации, които са ви причинявали дискомфорт или усещане за застой. Ако съзнавате, че трябва да отстоявате своето, не позволявайте на собствените си колебания и съмнения да ви спират да кажете онова, което мислите. Освен това внимавайте, защото има риск някой да се опита да ви убеждава в противното или да ви внушава, че нещо е добро за вас, когато всъщност то е в негов/неин интерес. За да не се случва това, трябва да сте наясно какво точно чувствате и да не се примирявате с това, което смятате за нередно. Не позволявайте желанието да угаждате на другите да бъде за сметка на любовта към себе си – така сами се вкарвате в капана. Тази седмица може да отбележи някакво ново начало за вас – най-вече в професионално отношение, така че използвайте всякакви възможности за изява, за развитие и за самоусъвършенстване. Не избягвайте ситуации, които внасят смут в душата ви – може би именно чрез тях ще израснете и ще усвоите умения, които ще ви бъдат нужни по-нататък в живота. Що се отнася до работата, през тази седмица е важно гласът ви да се чуе, така че, ако успеете да изразите позицията си, направете го – мнението ви ще има значение.

 

ЛЪВ  ~

През тази седмица ще се изявявате открито пред околните и ще изразявате онова, което мислите и чувствате. Прецените ли, че някаква ситуация е несправедлива или не ви изнася, не си мълчете, пък дори и това да означава да се конфронтирате с някого или да засегнете нечии чувства. Има вероятност да споделите нещо, което досега сте премълчавали; или някой ваш близък да разголи душата си пред вас. Няма да е излишно, ако проявите известна деликатност, но имайте предвид, че позволите ли на някого да ви манипулира и да ви въвлече в схемите си, последствията ще бъдат за ваша сметка – така че намерете начин да изразите позицията си. А ако не успеете да го направите, възможно е да се отрази зле на здравето ви – например да си докарате главоболие. В професионален план седмицата ще е благодатна за вас, защото ще имате много енергия и ще бъдете особено целеустремени. Най-добре ще оползотворите енергията си, ако работите за някаква кауза – лична или за благото на повече хора. Може да разчитате и на външна подкрепа – от приятели или от хора, които са на една вълна с вас, а е възможно и някои да сте на крачка от установяването на ново делово партньорство. Ще мислите за бъдещето, а действията ви ще бъдат мотивирани от желанието да се развивате и да постигнете по-голяма свобода. Към средата на седмицата има вероятност да се натъкнете на пречки – не губете време и сили в опити да ги събаряте: по-добре се концентрирайте върху реализацията на собствените си цели – личните или в бизнеса. 

 

ДЕВА  ~

През тази седмица много от вас ще сте изправени пред предизвикателството да съумеете да надмогнете себе си. Възможно е да попаднете в ситуация, в която да реагирате необичайно, също да придобиете нов опит или да се наложи да преодолеете някакво притеснение – например да говорите пред публика или да изразите мнение, за което не бихте могли да сте сигурни как ще бъде прието. Добре е да се настроите за промени. И да осъзнаете: колкото и да се опитвате, едва ли ще успеете да спрете хода на събитията, ако някаква ситуация трябва да се промени или отношенията с някого не вървят. Възможно е да се страхувате от реакцията на началник или на друг човек, чието мнение е важно за вас, но пък, ако позволите на страховете да ви блокират, проблемът ще остане и рано или късно отново ще излезе на дневен ред. Не се оставяйте да ви въвличат в интриги с колеги и самите вие не ги подклаждайте, защото най-малкото ще изгубите ценна енергия и време, които бихте могли да използвате за нещо по-полезно. Освен това точно сега има голяма вероятност наяве да излязат скривани неща, така че клюките ще се обърнат срещу вас. Ако искате да споделите нещо с някого, направете го директно – с намеци едва ли ще стане. В понеделник не водете важни разговори –комуникацията с околните ще е трудна. През следващите дни на дневен ред ще излязат финансови въпроси – възможно е да давате или да получавате пари. Обаче по-добре ще е да не отпускате заеми – има вероятност да не ви върнат парите.

 

ВЕЗНИ  ~

През тази седмица е възможно хората около вас да ви видят в различна светлина. Деликатността – качество, което много представители на знака притежавате, някак ще премине на заден план и ще бъдете доста директни с хората около себе си. В някои случаи прямотата ви може да бъде дори болезнена за околните, така че имайте едно наум и подбирайте думите си, защото те ще оказват силно въздействие върху близките и познатите ви. Бъдете готови обаче също да се вслушвате в това, което хората ви казват – през следващите дни има вероятност точно онова, от което ви става най-неприятно, да ви даде ценна информация за вас самите или да ви подскаже решение, което търсите. Възможността, която звездите ви дават, е да изясните взаимоотношенията си с друг човек и най-накрая да разчистите съмненията и заблудите – този въпрос ще търпи развитие и по-нататък през декември, но още сега има изгледи да поставите началото. В понеделник се грижете повече за здравето си – няма да ви се отразява добре да се товарите с прекалено много задачи. Сряда и четвъртък са интересни дни – може да получите изненадващо обаждане или някой от миналото ви да ви потърси. Ако имате проблеми във взаимоотношенията си с определен човек, не го избягвайте – това е знак, че има нещо недовършено. В четвъртък ще общувате много интензивно – ще ви търсят приятели и познати и общо взето трудно ще успявате да се съсредоточите върху едно нещо. През следващите дни е възможно да ви занимават финансови въпроси: да си имате грижи или да се наложи да водите трудни преговори.

 

СКОРПИОН  ~

През тази седмица във ваша полза ще е да обръщате по-голямо внимание на случващите се събития и на преживяванията си – особено ако се отнасят до отношенията ви с друг човек или с група хора. Има голяма вероятност тези въпроси да ви занимават и през цялата 2019 година. Възможно е в личния или в служебния ви живот да възникне конфликт, който сте опитвали да предотвратите, но точно сега, дори да искате, трудно ще си скриете главата в пясъка. За да извлечете нещо полезно от ситуацията, най-важните условия са: да не я квалифицирате като добра или лоша и да не реагирате първосигнално. Дайте си малко време, за да се уталожат първоначалните емоции и след това анализирайте новополучената информация – опитайте се да гледате позитивно на всичко случващо се, не изпадайте в драми. Не си правете изводи, основаващи се единствено на собствените ви предположения – може да си внушавате и да задълбаете излишно. Ако за нещо ви липсва обяснение, говорете с човека, който би могъл да ви даде яснота – само така ще разберете каква е истината. Тъй като има известен риск да интерпретирате грешно информацията, опитвайте се да преценявате по-внимателно фактите, а не си въобразявайте разни неща. Седмицата е много благоприятна да извършите промени и подобрения както в дома си (например да започнете ремонт), така и в професионалната област. Но следва да наблегнете на новите начинания, на ученето и на самоусъвършенстването. От четвъртък нататък бъдете внимателни как общувате с любимия човек – прекалените изисквания към него/нея може да се обърнат срещу вас и да нанесат вреди на връзката ви. 

 

СТРЕЛЕЦ  ~

Предстои ви една динамична седмица, през която вниманието ви ще бъде заето с планове за бъдещето; евентуално пред вас ще се открие интересна нова възможност. Всекидневието ви ще бъде по-забързано от обикновено – вероятно ще водите повече разговори и ще споделяте мисли с близки и приятели. Не е изключено да получите и някаква вест или информация, която да трябва да осмислите и да вземете предвид при бъдещите си действия. Периодът е чудесен и за любовни срещи, така че излизайте повече и не отказвайте покани за партита и събирания. Изобщо, във всяка една област ще бъдете на вълна приключения и забавления. Ако все пак през следващите дни се появят някакви трудности, те биха могли да произтичат от неуредени отношения с друг човек – интимни или делови, също от неоснователни страхове и от прояви на ревност. В тези случаи няма да ви бъде много лесно – ще отстоявате своето, но в същото време ще се наложи да сте максимално убедителни и да проведете разговорите така, че да стигнете до разбирателство с въпросния човек. Звездните влияния ще ви помагат да постигате напредък при разрешаването на дори по-заплетени ситуации, но за целта трябва хем да сте искрени, хем да действате разумно, а не импулсивно. Във вторник и сряда бъдете внимателни с харченето – възможно е да проявите по-голяма разточителност.

 

КОЗИРОГ  ~

През тази седмица ще се изправите пред предизвикателството да погледнете на събитията от по-широка перспектива, вместо да издребнявате или да ги преценявате единствено от собствената си гледна точка. А ако си наложите да гледате философски на проблемите си, нищо чудно да откриете, че в тях има нещо положително. Например фактът, че някой се опитва да ви се качи на главата, може да ви накара да се научите да казвате „не“; или някакъв здравословен проблем да ви подтикне да промените навиците си и да заживеете по-балансирано. Звездните влияния ще ви помогнат да се издигнете „над нещата“ и да откриете смисъла на преживяванията си, още повече че ще получите информация, която ще ви помогне да си изясните някои неща и да преодолеете предишни заблуди и колебания. В практичен план седмицата е чудесна да направите първата дръзка стъпка към нещо, за което ви е липсвала смелост или просто условията не са били подходящи – например, да се отправите на пътешествие или дори да си купите собствен дом. Ако ви осени идея да се впуснете в голямо начинание, не я задушавайте с практични аргументи – сега е важно да поставите пред себе си цел, а средствата и начинът за осъществяването й ще дойдат по-късно. Мислете мащабно и не се страхувайте да мечтаете. Що се отнася до отношенията ви с околните, през тази седмица ще се стремите да останете верни на себе си и няма да сте склонни на компромиси, които досега сте правили, само и само работата да върви или да помогнете на някого. 

 

ВОДОЛЕЙ  ~

Възможно е през тази седмица да усетите силен порив да отстоявате на всяка цена собствените си принципи и убеждения. Дори в миналото да сте ги пренебрегвали или сами да сте се възпирали за нещо, сега ще се проявите като смели и решителни личности. Това е чудесно, но за съжаление има голяма вероятност да срещнете съпротива: тя може да е вътрешна – някакъв страх или неувереност в себе си, които ви възпират, но нищо чудно и да е външна – например човек от обкръжението ви да поставя спънки пред вас. Опитайте се да си дадете ясна сметка какво точно искате и как да го постигнете, защото има вероятност някой да се опита да ви принуди да направите друго, като ви накара да се чувствате гузни или виновни. Няма да ви бъде лесно да се опълчите на несправедливостта и на хората, които я поддържат, но по-добре съберете смелост, защото в противен случай ще продължавате да се терзаете. Твърде вероятно е да възникнат конфликти с по-възрастни членове на семейството ви. Може би някой ще се опита да ви привлече на своя страна и ще трябва да му/й помогнете със съвет или с мнение. Добре би било да изразите позицията си по проблема – така хем ще ви олекне, а нищо чудно и да изиграете ролята на балансьор. Много внимавайте обаче да не ви въвлекат в чужди битки – вземете ли нечия страна, все някой ще остане обиден. В по-практичен план през тази седмица очаквайте развитие по семейни въпроси, включително свързани с имоти или наследство: може да има разговори по тези теми или да бъдат направени конкретни стъпки – например, да бъде сключена сделка.

 

РИБИ  ~

През тази седмица се заредете с голям оптимизъм и с вяра в себе си, защото така ще осъществявате по-лесно намеренията си. Дори през изминалите дни да е трябвало да полагате повече усилия или настроението ви да е било лошо, оставете миналото зад гърба си и гледайте напред – през следващите дни вероятността да срещате спънки и да се сблъсквате с проблеми ще е доста по-малка. Периодът е чудесен да постигане на напредък по финансови въпроси – нищо чудно да получите подкрепа, която не сте очаквали; или просто изведнъж на делата ви да бъде даден тласък в положителна посока. С каквото и да сте захванали – с бизнеспроект, с покупко-продажба или с някакво друго начинание, точно сега не е моментът да се отказвате, а напротив – трябва да действате и да вървите с пълна сила напред. Що се отнася до отношенията ви с околните, има известен риск да попаднете в капан, като се поддадете на убеждението, че някой ви е длъжен за нещо – и съответно да се разочаровате. За да не се случва, не натоварвайте хората с излишни очаквания, които те няма как да оправдаят – каквато и да е реалността, по-добре ще е да живеете в нея, а не да се заблуждавате. Колкото по-малко се опитвате да влияете на друг човек, толкова по-добре. Давайте по-голяма свобода на хората и ще видите, че така нещата ще се случват по-лесно.