Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

32 пациенти с Covid-19 се лекуват в болницата в Добрич, двама са интубирани

От направените 73 проби само 10 са новорегистрираните положителни

6 от направените контролни проби, също са дали положителен резултат

Днес – 14 август 2020 г., в Единния информационен портал са регистрирани 10 нови случая с положителен резултат за COVID-19. Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова съобщи, че за изминалото денонощие са взети и направени общо 73 проби на лица от област Добрич. 57 от пробите са взети и изпратени от болниците в Добрич и Балчик и РЗИ, а 16 са направени на лица, на които им предстои да излязат от изолация. За шест от тези 16 пациенти ще бъде издадено ново предписание за поставяне в изолация поради положителен резултат от контролните проби.

От взетите и изпратени от болницата в Балчик проби резултатите са отрицателни, каза още д-р Ангелова. От изследваните 10 са новоустановените пациенти, като 6 са жените на възраст от 13 г. до 73 г. и четирима са мъже на възраст от 19 г. до 54 г. От пациентите жени една е настанена в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна и една – в МБАЛ Добрич. 2 от пациентките са изследвани от РЗИ с проявена клиника, а други две са се изследвали по собствено желание. От мъжете пациенти също има по един настанен за лечение съответно в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, и МБАЛ Добрич, а другите двама са се изследвали по свое желание.

Сред 10-те лица дали положителен резултат, няма медицински персонал.

Към днешна дата в МБАЛ Добрич има за лечение 32-ма пациенти с потвърдена диагноза за заразяване с ковид, от които двама са интубираните пациенти и в Отделението по анестезия и интензивно лечение. Други осем пациенти в здравното заведение са със съмнение за ковид инфекция и се очакват резултати от взетите им проби.

c