Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Изясняват дали пияна жена е блъснала с кола бившия си от Добрич

Под ръководството на прокуратурата се проверява случаят със заловената в село Крапец 35-годишна жена, седнала зад волана пияна, съобщи директорът на ОДМВР ст. комисар Никола Панчев.

Вчера от полицията съобщиха, че на 9 август около 16.40 часа в селото е спрян лек автомобил „Митсубиши”, управляван от жената. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания въздух.

Оказва се, че инцидентът има предистория. Жената е била заедно с мъжа, с когото преди време е живяла на съпружески начала. Той е от Добрич, а тя от Варна.

Изяснява се, дали жената го е блъснала с колата, защото човекът е бил настанен в болница с множество наранявания. 37-годишният мъж е заявил пред полицаите, че няма никакви претенции към нея. Обяснил, че искал да я спре да не се качва пияна зад волана.

Възможно е в хода на проверката да излязат и други обстоятелства, посочи ст. комисар Панчев, като допълни, че жената е освободена веднага, след като й е повдигнато обвинението, защото е преценено, че тя трябва да се грижи за 3-годишното си дете.

Полицаи от Шабла продължават работата по случая по прокурорски указания.  

c