Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Близките на Дора Малева с разтърсващи думи, поклонението е на 15 август в Добрич

С трогателни думи семейството на бизнесдамата от Добрич Дора Малева сподели тъжната вест в социалната мрежа.

Припомняме, че тя издъхна на 9 август в Германия, след продължителна битка с онкологично заболяване.

Нейният съпруг, изпълнителният директор на „Добруджански хляб“ Енчо Малев, сподели в профила си в социалната мрежа: „С огромна мъка и тъга съобщавам, че от този свят си замина моята съпруга Дора Василева Малева. Тя беше една невероятна, умна, жена, излъчваща много обич, топлина, красота, интелигентност и вярност. С нея изживяхме заедно едни страхотни 41 години. А сега, непрежалима мъка. Мъка, много мъка. Обичах я много. Бог да я прости и светла й памет!“

„На 09.08.2020г ни напусна най-красивата, умна, способна, добра, благородна и аристократична жена. Майка ми беше безкомпромисно елегантна, впечатляващо умна, невъобразимо силна и добра като светица. Нямаше човек, който да не я уважава и да й се възхищава от дъното на душата си и в личния, и в професионалния живот. Майка ми винаги слагаше семейството ни на първо място и върло ни пазеше.

За мен слънцето угасна, светът изгуби цвета си и животът изгуби смисъла си. Ако можех да си разрежа гърдите и да й дам моите бели дробове, нямаше да се почудя и за половин секунда. Давам всичко – ама всичко – за още един поглед, още една гушка, още една разходка, още една вечеря заедно, още една думичка. Сега остава не само болка и трагична мъка, а една голяма празнота. Нито времето, нито думите, нито който или каквото и да било може да намали мъката, нито пък да запълни тази празнота в сърцето ми“, е само част от силното послание, което сподели дъщеря й д-р Вилияна Малева.

Поклонението ще се състои на 15 август, събота, в траурна зала „Харон“ от 10 до 12 ч. сутринта, а от 12 ч. опело в църквата Св. Архангел Михаил на гробищния парк. Задължително е носенето на маска.

c