Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В части от село Гурково още чакат решение на проблема с водата

Проблемът с водата в село Гурково не е решен за някои части на селото, алармираха читатели на Про Нюз Добрич. Те обясниха, че вече два месеца водата при тях спира, а, когато я има, няма налягане. Не могат да пуснат пералнята в определени часове, защото има слабо налягане. Ако не я оправят скоро ще има гражданско неподчинение и ще затваряме пътни артерии, предупреди Поликсения Петрова.

Припомняме, че Про Нюз Добрич търси във връзка с проблема с водоснабдяването в с. Гурково, в съседни села и във вилната зона на Балчик становището на „ВиК Добрич“.

Стана ясно, че водното дружество търси вариант за допълнително захранване на високите части на селото, за да се нормализира налягането и в пиковите часове.

Разрешен е проблемът с безводието в с. Гурково и вилната зона на Балчик

Кметът на село Гурково Тодор Георгиев коментира пред репортер на медията, че е имало няколко аварии по водопровода. "След като ги отстраниха, не знам защо, но стана така, че вече и в по-ниската част на селото водата идваше трудно. Пълното безводие бе около седмица в средата на юли. Водоемът бе пълен, а водата не идваше. От ВиК обаче отстраниха проблема и от събота вечерта имаме вода“, сподели кметът.

Началникът на ВиК-Балчик Димитър Николов посочи пред медията ни, че във високите точки на Гурково все още има слабо налягане в пиковите часове, но после то се нормализира.

„Работим, за да избегнем тези моменти на слабо налягане.  Търсим вариант за допълнително захранване на селото чрез оптимизация на ВиК-мрежата“, каза Николов.  

c