Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Творби от пленери в Балчик представя Военноморският музей във Варна

В навечерието на празника на Военноморските сили, Военноморският музей (ВММ) във Варна представя на своята публика изложбата „Море и брегове“. Тя ще бъде открита на 6 август, четвъртък, от 11 часа в зала „Морски сговор“.

Морето, видяно от любимия на много творци град – Балчик, е темата на новата изложба на ВММ. Картините са част от фонда на Художествената галерия в Белия град и разкриват различните ракурси в красотата на морския бряг. Платната са от издания на националния пленер „Художници, Балчик, Любов“ и от международния „Европейски хоризонти“, състояли се през последните години, както и от участия в самостоятелни изложби.

Сред авторите на живописните творби от „Море и брегове“ са Дарина Янева, Силви Басева, Петър Савов, Петя Денева, Михаил Камберов, Иван Стратиев, Антон Гошев и други.

Откриването на изложбата „Море и брегове“ ще се осъществи при спазване на всички противоепидемични мерки и в присъствието само на поканените лица. Изложбата ще бъде достъпна за посетители по-късно същия ден.

c