Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ОУ „Хр. Смирненски“ изгражда в Ген. Тошево първия училищен изследователски център

Основно училище „Христо Смирненски“ е едно от петте учебни заведения в област Добрич, които имат одобрени проекти по националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“, съобщават от Министерството на образованието и науката. Финансирането за училището в Генерал Тошево е 50 000 лева.

Директорът на Иновативното основно училище Петя Панева сподели своето задоволство, че това е единственото учебно заведение на територията на община Генерал Тошево, получило одобрение за финансиране по НП "Изграждане на национална STEM среда".

Одобреният проект е на стойност 73 013,12 лв., с които ще бъде изграден първият училищен изследователски център в града. "Наличието на иновативна материална база и съвременни методи на обучение, ще спомогнат да ориентираме кариерно учениците от най-ранна детска възраст в областта на земеделието и храните. За пореден път Иновативно основно училище "Христо Смирненски" доказа, че е приятелско, елитно, конкурентноспособно и приобщаващо, осигуряващо съвременни и модерни условия на своите възпитаници", сподели пред Про Нюз Добрич директорът Петя Панева.

c