Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

62-годишна жена от област Добрич почина от Covid-19, сред заразените има и бебе

48 нови пациенти с положителен резултат за COVID-19 има на територията на област Добрич, според данните в Единния информационен портал. Директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб /ОКЩ/ д-р Светла Ангелова конкретизира, че се касае за 26 мъже на възраст от 24 г. до 72 г., и 22 жени - на възраст от 6 месеца до 87 г.

Двама от мъжете с положителен резултат са настанени за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Девет от положителните пациенти са изследвани като спадащи към рискова група или проявили клиника. 14 от лицата са изследвани от работодателите им като контактни на положителни лица.

Най-много новозаразени с COVID-19 – от София, Добрич и Варна

От жените три пациентки са настанени в МБАЛ в Добрич. Шестмесечното бебе е изследвано по желание на родителите му. Пациентките в болницата са на възраст от 51 г. до 75 г. Девет от жените са изследвани от РЗИ като рискови пациенти – контактни лица или проявили клиника. 10 от дамите са изследвани от работодателите им като контактни на положителни. Има и лица, направили си тестове по желание.

Една жена на 62 г. е починала. Няма данни пациентката да е имала придружаващи заболявания.

На територията на град Добрич има обособени 5 огнища - в организирани колективи.

c