Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Стари снимки ще разкажат за детството в Тервел преди повече от век

Изложба „Детство в Тервел – преди повече от половин век” ще подреди Общината. Първоначално тя ще бъде виртуална заради пандемичната ситуация, при благоприятни условия вероятно ще стане и присъствена.

Изложбата ще представи любими места за игра на децата в Тервел преди около 60 години. Идеята за експозицията възниква покрай стари снимки – от 1964 година, на д-р Стефка Илиева, сега Тишкова, жител на Велико Търново. На тях е запечатан детски кът в Тервел, на фотосите се виждат лъв, сърничка с малкото й, щъркели, къщичка-гъбка, люлка.

От Общината молят всички тервелчани, където и да се намират сега, да прегледат албумите с детските си снимки - своите и на родителите си, и да изпратят файлове с тях. От администрацията молят и за информация и снимки за майсторите, изработили детския кът.

Снимките се изпращат на e-mail:tervel2000@yahoo.com. Те трябва да са придружени с информация за името на детето, което е на снимката, предполагаемата година и мястото в детския кът (този в парка или друг - ако е имало детски кътове и площадки и на други места), което е декор за снимката. Целта е да се съберат данни за места за игра на деца в Тервел (или от села в общината) „от старите ленти“. Изложбата ще бъде подредена в Общинския музей.

c