Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Конго

Екипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Конго" на Майкъл Крайтън.

Дълбоко в тропическите гори на Африка, близо до легендарните руини на изгубения град Зиндж, осем американски геолози мистериозно и брутално са убити за няколко минути.

На 16 хиляди километра оттам Карън Рос, ръководител на проекта „Конго“, наблюдава смразяващи кадри от последствията: лагерът е разрушен, палатките са изпокъсани, оборудването е разпръснато в калта. Сред мъртвите тела обаче се движи един неясен тъмен силует.

В Сан Франциско приматологът Питър Елиът работи с Ейми, горила с необикновен речник от 620 „знака“, можеща да рисува с пръсти. Но в последно време нейното поведение се променя и рисунките й съвпадат с изумителна точност със стара португалска гравюра, датираща от 1642 г. – рисунка на изгубен древен град. Нова експедиция, в която са включени Питър и Ейми, е изпратена в Конго, където навлиза в таен свят и единственият изход може да се окаже ужасяваща смърт…

Никой не напуска жив!

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c