Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена предлага по нещо за всеки - плажни развлечения, релакс, достъпност

Достъпност, сигурност и отлични условия за плажуване, почивка, спорт и релакс предлага курортът Албена. „В комплекса има за всеки по нещо. Цената на чадърите и шезлонгите е ниска – по 1 лев, има и огромна свободна зона. Хората от Добрич и региона, освен от плажа, могат да се възползват и от атракциите в Албена. И те го правят – хората се забавляват, вземат си джетове, парапланери, парашути“, коментират от ваканционното селище.

Всички хотели на територията на комплекса предлагат за всяка стая безплатно на своите гости 1 чадър и 2 шезлонга на плажа.

Плажната ивица на Албена е една от най-хубавите в България. Плажовете са 21, а ивицата е дълга повече от 6 километра и е широка до 150 метра. Разнообразието от водни спортове, атракциони и площадки превръща плажа на Албена в любимо място за всеки. Той предлага прекрасни условия за семейна почивка с деца, защото е един от най-чистите в България. Подходящ е и за ваканция с приятели.  Дъното на морето има плавен наклон, а дълбочината на водата не надвишава 1,6 метра на разстояние 100-150 метра от брега. Прохладният въздух и освежаващият морски бриз са наслада за тези, които избягват високите температури - лятната температура в Албена е около 25°C.

Албена е притежател на еко отличието „Blue Flag“ за чистота на морето, плажа и цялата територия. Въздухът е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на съседството на комплекса с уникалния природен резерват „Балтата“.

Освен атракции в морето, Албена предлага и занимания по аеробика, тае бо, стречинг, крос фит, йога, водна гимнастика, водна терапия, тенис на маса, тенис и всички други спортни занимания и активности.

Доброто похапване също е част от преживяването в курорта. Това лято в Албена има наистина атрактивни цени. Според постове от социалната мрежа, има заведения, в които се предлагат рибена чорба и пилешка супа за 2.50 лв., таратор и боб чорба за 2.00 лева, пържена цаца за 4 лева, пържен сафрид за 6 лева, миш-маш за 3 лева и др.

c