Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Спасителите по морето, със специализирани маски за обдишване на пострадали

Провериха фирмата, охраняваща 7 от плажовете в област Добрич

Комисия е извършила проверка за изпълнение на задълженията от фирма „БЖСС Св. Никола“ ЕООД-Варна, спечелила търга за осигуряване на водноспасителна дейност на 7 неохраняеми плажа на територията на област Добрич. Тя бе назначена със заповед на областния управител Красимир Кирилов и председателствана от заместника му Красимир Николов, информираха от администрацията на Областна управа.

На място, комисията е посетила всичките седем плажа – къмпинг „Космос“, „Добруджа-север 1“, „Добруджа-север 2“, плаж Шабла, „Крапец-север“ /без част 3/, „Болта“ и „Фиш-фиш-нов“ с общо 9 поста, разположени на тях. На всички плажове по време на проверката спасителите са били на постовете. Самите постове са оборудвани според изискванията, информираха от областна администрация.

В резултат на извършената проверка и във връзка с противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус инфекцията е отправена препоръка - спасителните постове да се оборудват със специализирани маски, позволяващи безконтактно обдишване на пострадали при инциденти в морето.

снимка: scubadiver-ed.com
c