Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Карантина на ортопедията в МБАЛ Добрич, шестима са в ковид-отделението

 От вечерта на 11 юли е преустановен приемът в отделението по ортопедия на МБАЛ Добрич в сегашната му база, информираха от Областния координационен щаб /ОКЩ/. Създадена е организация спешните пациенти да бъдат приемани в отделението по хирургия.

От ОКЩ съобщиха актуалното здравословно състояние на последните трима диагностицирани с коронавирусна инфекция от област Добрич.

Трима са новите пациенти с положителен резултат за COVID-19 на територията на област Добрич. Директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб /ОКЩ/ д-р Светла Ангелова уточни, че се касае за две жени на възраст над 52 години и един мъж на 68 години.

Мъжът и една от жените са настанени в Ковид сектора на Второ вътрешно отделение, като общото здравословно състояние и на двамата е задоволително, потвърди д-р Ангелова. Тя съобщи, че към момента в Ковид сектора има настанени общо 6 пациенти, от които четиримата са с положителни резултати след PCR тест, а другите двама са приети през изминалата нощ (11.07.2020 г.) със съмнение за коронавирус. Предстои да им бъдат взети проби за изследване.

Третият случай от днес е също на жена, която се намира на домашно лечение и поставена в условия на изолация. И при трите новоустановени случаи се касае за лица, контактни на положителни за коронавирус пациенти, уточниха от ОКЩ.

От снощи (на 11.07.20 г.) е преустановен приемът в отделението по ортопедия на МБАЛ Добрич в настоящата му база, съобщи д-р Ангелова. Причината - съмнение за разпространение на коронавирус от лице, контактно на установен вече положителен случай на COVID-19,.

До окончателното изясняване на ситуацията, на ръководството на МБАЛ Добрич е разпоредено да се извърши организация и да не се отказва помощ на спешни пациенти, имащи нужда от ортопедично лечение. Такива пациенти ще се приемат в отделението по хирургия, заяви директорът на РЗИ. Предстои всички пациенти и персонал на отделението по ортопедия да бъдат изследвани.

Снимката е илюстративна

c