Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Решетки за домашен насилник от Добрич, посегнал на жена си и пред полицаи

Състав на Окръжен съд - Добрич потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, постановена от Добричкия районен съд спрямо 43-годишен мъж. Задържаният М. Д. е привлечен към наказателна отговорност заради неизпълнение на Заповед за защита от домашното насилие, по силата на която бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо жена, с която за известен период от време съжителствал на семейни начала. Предявеното срещу мъжа обвинение е за това, че на 26 май и на 30 юни т. г., при условията на продължавано престъпление, в централната част на Добрич, отправял към потърпевшата обидни реплики и заплахи.

След анализ на събраните към момента доказателства Окръжният съд прие, че са налице достатъчно данни за съпричастност на обвиняемия към извършеното деяние, както и че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление.

В мотивите към определението си съдът изтъква обстоятелството, че обвиняемият е извършил престъпното посегателство в присъствието на полицейски служители, както и импулсивното му и агресивно поведение в съдебно заседание, включително и лошите характеристични данни относно личността му, приложени като справка по делото.

Съдът взе предвид и факта, че той има предходни осъждания и срещу него се водят други неприключили наказателни производства.

Определението на Окръжен съд- Добрич, с което е потвърдена наложената на мъжа мярка за неотклонение „задържане под стража“, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

c