Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Първият саниран блок от новата програма в Ген. Тошево е пред завършване

На финален етап се намира работата по приключване на ремонтните дейности за саниране на първия жилищен блок в град Генерал Тошево, част от започнатия през месец май т.г. ремонт на пет нови сгради по общински проект, финансиран от ОП „Региони в растеж“.

Строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради, на територията на град Генерал Тошево, продължават по план, съобщават от местната администрация.

Припомняме, че на 18 май, беше направена официалната първа копка пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в града. Работата по завършване на всички пет обекта на теготорията на града - многфамилните жилищни сгради на ул. „Трети март“ №10, ул. „Васил Априлов“ №2, ул. „Васил Априлов“ №4, ул. „Трети март“ №6 и ул. „Трети март“ №38, не е прекратявана, уверяват от добруджанската община.

"Два месеца по-късно, един от обектите е почти приключен, като остава да се извършат дребни довършителни дейности по него. Жилищният блок на ул. „Васил Априлов“ №4 е в заключителния етап на енергоефективните мерки, предвидени за изпълнение, а в началото на миналата седмица строителното скеле дори беше демонтирано", коментираха от градската управа.

Според заложеното в проекта, в първата от петте многофамилни жилищни сгради, цялостно вече е подменена външната сградна дограма, поставена е топлоизолация на стените, както и хидроизолация на покрива.

c