Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Община Тервел набира 54 потребители по проект за патронажна грижа

Подбор на потребители по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Тервел” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. обявиха от местната администрация. Потребителите могат да ползват следните услуги: доставка на храна, хранителни продукти; доставка на продукти от първа необходимост, включително лекарства; заплащане на битови сметки и заявяване и получаване не неотложни административни услуги. 

Предоставянето на услугите ще се извършва със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора.

За включване в проекта могат да кандидатстват:

  • - Възрастни хора, навършили 66 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване
  • - Лица с увреждания и членовете на семействата им
  • - Възрастни в риск

Общинските служители, наети в звеното за патронажна грижа, ще предоставят услугите на най-малко 54 потребители с настоящ адрес в община Тервел. Крайният срок на проектните дейности е 31.12.2020 г.

Община Тервел ще предостави хигиенни материали, дезинфектанти и лични предпазни средства, необходими за обезпечаване на противоепидемичните мерки на лицата, които ще предоставят услугите на потребителите.

Кандидат-потребителите от целевите групи могат да заявяват желанието си за включване в проектните дейности всеки работен ден от 15 юли на тел. 0882 301329 – Ганка Иванова.

c