Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Зоопаркът в Добрич със свой уебсайт и профили в социалните мрежи

Добричкият „Център за Защита на Природата и Животните“ вече има свой собствен уебсайт, както и профили във фейсбук и инстаграм, съобщават от зоопарка.

Новият уебсайт на Центъра представя неговата обновена визия, включваща ново лого, и визуален език. Самият сайт е създаден с поглед към модерните тенденции в уеб-дизайна и цели да придаде усещането за природа, зеленина и свобода, които са характерни за Зоо-центъра. Основната цел на това дигитално представяне е да направи зоопаркът по-достъпен за любителите на природата, за да могат лесно да получат информация и да се запознаят с дейността му. Това е и опит той да се популяризира сред младите хора в цяла България, които прекарват голяма част от времето си в социалните мрежи, коментират от Центъра.

Всичко това е част от проект, реализиран от млади студенти,  родом от Добрич. Проектът има за цел да популяризира Зоо-центъра на регионално и национално ниво, да установи дигиталните му канали за комуникация и да покаже на хората какво уникално кътче е това място. За целта на проекта младежите създадоха уебсайт, мини-документален филм, ново лого и визия, снимки на всички животни на Центъра, както и рекламната кампания, която тече онлайн в момента.

Автори на проекта са Петър Тухчиев – видеограф, Деница Рангелова – дизайнер, Мартин Кирилов - проектов мениджър, Жени Кирилова - социални мрежи, Мариян Николов - проектов асистент и Християн Христов - директор на зоопарка.

c