Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ще ремонтират детските площадки в Добрич

Детската площадка зад блок 30 в жк „Дружба“3 ще бъде третирана и изкосена. Това увериха от Община Добрич след сигнал от Про Нюз Добрич.

От местната администрация обещаха също, че ще се сформира екип, който ще ремонтира и поддържа детските площадки на територията на Добрич.  В програмата за капиталови разходи са предвидени средства за изграждане на детски площадки в района на улица “Каменица” и на улица „Тимок“.  Освен това през тази година ще бъдат изградени площадки в жк „Добротица“ и по улица „Хан Аспарух“, посочиха още от местната администрация.

Граждани алармират за лошо състояние на детски площадки в Добрич

Припомняме, че преди дни Про Нюз Добрич подаде сигнали за лошо състояние на детски площадки в Добрич, след като бяхме потърсени от наши читатели.

Семейство от Добрич алармира, че площадката за игра, която се намира зад блок 30 в „Дружба” 3, е в окаяно състояние. Посочва се, че не е третирани против кърлежи, тревата не е почистена. Твърди се, че през съоръжението преминават всякакви бездомни животни като котки и кучета. „Въпросът ни е кога Общината ще вземе мерки да обезпаразити мястото и почисти тревата.  

Гласност поиска да бъде дадена и наша читателка, според която въпросът с неглижираното състояние на детските площадки и наболял. Те са мръсни и захабени, но и опасни, посочва тя. Жената споделя, че пред магазин „Била” в центъра на Добрич стърчат метални нишки изпод въжето, няма стъпала. По думите й площадката до „Старият Добрич” е абсолютно неизползваема – люлка липсва, стъпала липсват, настилка липсва.

c