Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Нови ограничения от държави в ЕС заради скок на заразените в Чехия

Словения, Естония, Латвия и Кипър ограничиха влизането на територията си, за поданици на Чешката република. Причината - ръст на регистрираните заразени с новия коронавирус през изминалите два дни, съобщи днес Чешкото радио, цитирано от "Дарик".

От днес, Словения допуска на територията си жители на Чехия само след потвърждение за наличие на извършен отрицателен тест за коронавирус. При липсва на такъв документ, желаещите да влязат на територията на страната ще трябва да бъдат подложени на двуседмична самоизолация. Словения разрешава свободен транзит през територията си на чехи, които пътуват с коли, а преминавайки през страната, когато спират за кратко, те задължително трябва да носят медицински маски.

Днес, Министерството на здравеопазването на Чехия съобщи, че в в последния работен ден на седмицата (3 юли), са регистрирани 141 нови случая на заразени с Covid-19, което е с 9 повече в сравнение с четвъртък и с 49 повече от сряда.

Подобни рестриктивни мерки обявиха Естония, Латвия и Кипър.

От началото на разпространението на заразата в страната (през март т.г.) общият брой на заразените в Чехия вече е 12319 души. Смъртните случаи, регистрирани след инфекциозни усложнения, причинени от коронавируса, са 352. Излекуваните до този момент са 7848 души. Активните случаи в момента са 4119, от които 131 са хоспитализирани.

снимка: scroll.in

c