Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Курортът Албена затвори нощните заведения заради здравето на туристите

Да бъде преустановена работата на нощните заведения на територията на Албена – това решение е било взето от ръководството на ваканционното селище. От снощи баровете и дискотеките са затворени, съобщи за Про Нюз Добрич Христо Пенев, директор на звено „Експлоатация“ в комплекса. Заведенията са общо пет, а останалите няма изобщо да отворят врати.

„Мярката, която вземаме, е превантивна“, посочи Пенев. Той обясни, че в дискотеките на едно място се събират персонал, гости на хотелите и приходящи външни гости. „Никой не може да ни убеди, че превантивните мерки и дистанцията могат да бъдат спазени на място, където се употребява алкохол, където е шумно и хората се надвикват с музиката, за да се чуят. Затова взехме това решение снощи и спряхме нощните заведения. За нас е важно здравето на гостите ни“, заяви Христо Пенев. Не е ясно докога баровете и дискотеките ще останат затворени.

„Албена прилага много сериозни противоепидемични мерки и ще продължи да го прави. Въведохме и нови – например петкратно измиване и дезинфекциране на алеите в комплекса. Нямаме никакво намерение да разхлабваме мерките“, бе категоричен Христов.

Чадърите на плажа на Албена са на разстояние от 5 до 7 метра и заедно с шезлонгите се дезинфекцират след всеки гост. С препарати се третират и всички влизащи в курорта автомобили. Във фоайетата на хотелите е поставена маркировка за пристигащите гости, в ресторантите са осигурени стерилни прибори за еднократна употреба на всеки турист – това са само част от строгите мерки, действащи във ваканционното селище.

В момента в Албена почиват 2500 туристи.

c