Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

СУ „Асен Златаров” – Шабла закрива сезона на баловете

Последният бал за учебната 2019/2020 година в област Добрич ще е на 30-и юни, вторник.

Днес възпитаниците на СУ „Асен Златаров” – Шабла се събират, за да отпразнуват своето  завършване. След тържествено изпращане пред Община Шабла, младите хора ще се отправят към к.к. „Златни пясъци”, където са избрали да се съберат в ресторанта на хотел „Интернационал” в 20.00 ч., преди всеки да поеме по пътя, който е избрал.

На 26 юни беше официалното изпращане на зрелостниците и връчването на дипломите им. 14 са абитуриентие, сред които има и две деца със специални образователни потребности. Петима от Випуск 2020 се дипломират с професия „Готвач”, а 9 – „Сътрудник бизнес услуги”.

От допуснатите до зрелостни изпити 12 ученици, всички са издържали успешно матурите си, като училището се нарежда на седмо място по успех в областта. 

Голяма част от абитуриентите смятат да продължат своето образование. Висшето военоморско училище във Варна, Национален военен университет във Велико Търново, Академия на МВР и Софийски университет са предпочитаните от тях учебни заведения.

Да бъдат преди всичко здрави, да сбъдват мечтите си, да осъществяват желанията си, да не се предават пред трудностите, да бъдат смели и все така упорити, пожела Петранка Валентинова – директор  на СУ „Асен Златаров” на абитуриентите, които се изправят пред предизвикателствата на живота.

c