Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Деца участваха в лятното зацветяване на Ботаническата градина в Балчик

Университетската ботаническа градина /УБГ/ в Балчик посрещна гости от лятното училище към варненското частно средно училище „Аз съм българче“, съобщиха от УБГ. Децата участваха в лятното зацветяване на градината.

Малчуганите засадиха стръкчета летен разсад – Африканска маргаритка (Osteospermum eklonis) и Ирезине (Iresine lindenii), съобщиха от ботаническата градина.

Професионалист градинар обясни на учениците наименованието на всяко растение, етапите на засаждане и ежедневните грижи, които се полагат за цветята. Най-напред им бе демонстрирано как да извадят растението от саксийката, след това колко е важно да разрохкат пръста, за да се разтвори образуваният корен и да се прихване по-бързо растението, след като се засади в земята. Показано им бе как да отмерят разстоянието между растенията, да използват лопатката и да правят правилни дупки в земята, където да поставят растението. Децата научиха, че растението не трябва да бъде поливано директно, а около него, за да не се получи изгаряне на листата и цветовете.

Всички получиха подарък - растение, отгледано в градината, което да засадят у дома.

c