Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мъж в Добрич стреля по жена си и заплаши да се гръмне, предаде се след 13 часа преговори

Мъж от Добрич в продължение на повече от 13 часа държа полицията в Добрич на крак след като въоръжен с пистолет се скри зад дървета в района на две училища и заплаши да се самоубие.

Екшънът започнал преди няколко вечери. След семеен скандал 52-годишният Метин първо пребил жена си, а след това стрелял по нея. Според запознати, в основата на свадата били имоти и друг мъж.

Полицията започнала издирване на мъжа, който около 20 часа снощи бил засечен в закусвалня в района на "Кауфланд". След като униформените го подгонили, мъжът се скрил зад дървета по съседната улица "Кокиче" и стрелял няколко пъти във въздуха.

На място през цялата нощ са били началникът на Областната дирекция на МВР комисар Никола Панчев и други полицейски шефове, криминални психолози и други специалисти.

Първоначално Метин отказвал да разговаря с когото и да е. След това на място дошли близките му. Не искал да се види дори с майка си, която също беше на място. Там бяха и някои от трите му деца.

Съгласил се да говори с брат си, а по-късно и с комисар Панчев, както и с друг преговарящ от полицията. Около 8 часа тази сутрин той пожела да се чуе потелефон с жена си. По информация на Про Нюз Добрич тя е била в болница след прострелването, но вече е изписана.

След повече от 13 часа преговори, малко след 9,30 часа Метин се предаде и се качи на линейката, която от часове чакаше на място. Преди тя да потегли, той се видя с майка си.

Отведен е за преглед в болницата, тъй като при стрелбата е наранил ръката си.

По информация на Про Нюз Добрич снайперисти е имало разположени и на покрива на намиращото се в близост Спортно училище.

c