Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

На бал с бели тениски в Тервел, абитуриенти избраха да подкрепят болно дете

Абитуриентите от СУ „Йордан Йовков” в град Тервел днес ще отидат облечени с бели тениски на своя бал, като заменят традиционните луксозни и скъпи тоалети. С този си жест, те избират да подарят надежда на болно момиченце

22–ма са зрелостниците в тервелското средно училище „Йордан Йовков”,  които на тържествена церемония през вчерашния ден получиха дипломите си за завършено средно образование.

Абитуриентите от випуск 2020 решиха да заменят скъпите тоалети с бели тениски и така да подарят усмивка на болното момиченце Емел Ялчън Шабан. Благородната инициатива бе обявена от водещата Иванина Дойчева по време на церемонията по изпращане на зрелостниците. Слово от името на абитуриентите произнесе Ясен Иванов Георгиев.

Тазгодишната отличничка на випуска е Велина Боянова Георгиева.  Тя получи и стипендията „Иван Денев“ в размер на 500 лв. за показани високи резултати в областта на литературата и изкуствата, на матурите, както и Диплома за завършено средно образование.

През годините голямата част  от завършващите са участвали активно в разнообразни школи и по множество проекти.

„Прекрасен випуск, много дейни и талантливи деца са!” – заяви Атанас Недялков - директор на учебното заведение

Зрелостниците получиха поздравителен адрес, грамоти и награди от инж. Симеон Симеонов – кмет на община Тервел, а абитуриентката Цветелина Иванова предаде ритуално Факела на знанието на единадесетокласничката Валентина Янкова.

Голямата част от младите хора вече знаят, че са приети в избраните от тях висши учебни заведения, в които са кандидатствали. Други все още са в очакване на кандидат-студентските си изпитни резултати. Варна и София са градовете, за чиито ВУЗ-ове има най-много желаещи. Изборът е многоспектърен, в зависимост от бъдещата им професионална ориентираност.

Тази вечер в 18.30 ч. зрелостниците се събират пред сградата на Община Тервел, след което ще дефилират по централната улица. В 19.30 ч. започва техният абитуриентски бал в ресторант „Резиденция” в града. Абитуриентите са поканили ръководството на училището и своите преподаватели, с които да споделят  вълнуващото събитие.

Атанас Недялков пожела на всички зрелостници от випуск 2020 да бъдат здрави, да следват мечтите си, да вярват в собствените си възможности и никога да не се предават.

c