Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Разцепление сред общинските съветници от БСП в община Добричка

Декларация във връзка с отстраняването на председателя на Общинския съвет /ОбС/ на Община Добричка Дико Иванов внесе на днешното заседание на местния парламент ОбС на БСП в общината. От нея стана ясно, че на свое заседание на 1 юни ОбС на БСП е разгледал поведението на четирима общински съветници от групата Коалиция за България, подкрепили решението за включване в дневния ред на точка за освобождаване на председателя. След направени разисквания е било решено – ОбС на БСП се разграничава от дейността на общинските съветници д-р Даниела Йорданова, Донко Марев, Петко Игнатов и Теодора Василева, гласували явно за включването на точката.

„Горепосочените общински съветници са взели лично решение за гласуване без знанието на ОбС на БСП, с което са нарушили чл. 45, ал. 3 и 8 от Устава на БСП”, се посочва в декларацията. С нея се призовава  четиримата общински съветници да се самоопределят като каква група ще останат в ОбС на Община Добричка. Декларацията е подписана от председателя на ОбС в общината Живко Желев.

Имам усещането, че се намирам на партийно събрание или на някакво политическо събитие, сподели единият от четиримата съветници – д-р Даниела Йорданова. Тя посочи, че декларацията е краят на нещо, случващо се от началото на мандата. „В пространството са шири, че сме изключени от партията, че сме никакви, че сме никъде. Аз съм избирана от моята партийна организация за член на БСП през 1983 година. Какво ще бъде моето политическо членство може да каже моята основна партийна организация”, заяви д-р Йорданова. По думите й когато е обсъждано поведението на четиримата общински съветници е било редно да присъства някой от тях, трябвало е да се изслуша и другата страна. Лекарката заяви, че срещу нея са написани маса жалби. „Не ни обиждайте, не ни загърбвайте и не ни вменявайте неща, за които нямаме никаква вина”, призова д-р Йорданова.

c