Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Два дуета на Студио „Сарандев“ с първи награди от национален конкурс

Дуетът Денислава Димитрова и Мартин Стоянов и дуетът Димитрина Германова и Росен Петров от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ спечелиха първи награди на XVII Национален конкурс за изпълнители на забавна песен в Пловдив, съобщи вокалният им педагог Елена Карабельова.

На фейсбук страницата на конкурса бяха публикувани резултатите за раздел „Вокални ансамбли“, където конкурсът протече изцяло онлайн. Участниците по регламент представиха  два любителски видео клипа, заснети вкъщи или в репетиционн зала, като едната от конкурсните песни задължително е българска.


Денислава и Мартин се състезаваха в първа възрастова група (до 11 години), а Димитрина и  Росен във втора (до 18 годни).

 
Журито на този конкурс се състои от изтъкнати пловдивски творци - педагози, музиканти, актьори и хореографи. Критериите за оценка по регламент са много - гласови възможности, точност при интониране, ритмичност, избор на репертоар, динамика, фразиране, дикция, интерпретация и стил, цялостно художествено въздействие.

Студио „Сарандев“ има представител и в раздел „Солисти“. При индивидуалните изпълнители вторият етап ще протече на живо. За Пловдив идната седмица ще отпътува Димитрина Германова, за да участва в надпреварата в четвърта възрастова група, която ще се състои на 3 юли. Най-големите - в четвърта възрастова група, се борят за три призови места, които ще донесат на победителите едногодишни стипендии от МОН. 

c