Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Условна присъда за мъж, изтеглил пари с чужда банкова карта в Ген. Тошево

Окръжният съд в Добрич осъди условно подсъдим за кражба и ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляря. За двете деяния съдът му наложи общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба от 400 лева.

Подсъдимият Д. Н. беше признат за виновен в това, че през нощта на 8 срещу 9 ноември 2019 г., отнел от свой познат мобилен телефон със СИМ-карта, на обща стойност 239.90 лв., както и дебитната му карта. Още същата нощ, на банкомат в Генерал Тошево, той използвал картата и успял да осъществи успешна транзакция, като изтеглил 200 лева.

Кражбата била извършена, докато двамата мъже били заедно на заведение. В удобен момент, когато пострадалият оставил якето си без надзор, подсъдимият бръкнал във вътрешния джоб на дрехата и взел оттам телефона и банковата му карта, към която имало и листче със записан ПИН-код.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Междувременно той е възстановил и причинените от деянията му имуществени вреди.

Постановената от Окръжния съд присъда не е обжалвана и вече е в законна сила.

c