Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Пациенти вече се лекуват на апарата SpineMED в ДКЦ II в Добрич

От понеделник вече работи модерната канадска апаратура SpineMED в Диагностично-консултативен център II в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич управителят на лечебното заведение д-р Валери Веселинов. Преминали са първите пациенти, резултатите са добри. Те са със заболявания на гръбначния стълб.

Всяка една от процедурите е на стойност 20 лева. За успешно лечение са необходими около 20 процедури, точният им брой се определя от лекуващия физиотерапевт.

Двама лекари и петима рехабилитатори от Сектора по физиотерапия и рехабилитационна медицина на ДКЦ II са обучени да работят на SpineMED. Както Про Нюз Добрич писа, обучението бе проведено лично от собственика на апаратурата Тим Емски. 

Припомняме, че скъпата канадска апаратура е дарение от семейството на Десислав Димов, който почина през септември м. г. SpineMED първоначално бе монтиран в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Заради  въведеното извънредно положение у нас и наложените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 в болницата тя бе преместена в ДКЦ II.

38-годишният Десислав бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки. След като почина семейството му реши с набраните средства за лечението му да бъде закупена скъпата апаратура, която да дари на болницата в Добрич. Средствата обаче не достигаха и в града ни се проведе кампанията за набирането им. 

Снимката е илюстративна

c