Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

По вода им тръгна на абитуриентите от ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич

По вода тръгна на абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич.

Около 17 часа зрелостниците започнаха да пристигат на „Стара къща“. С красиви рокли и елегантни костюми се наложи те да изчакат повече от час, за да отмине дъждът, и да се отправят към паметника на Св. Св. Кирил и Методий, където да направят снимки с класните си ръководители.

По традиция те отброиха от 1 до 12, а възгласите бяха съпроводени и с цветни димки, които допринесоха допълнително за празничното настроение.

Без да се притесняват от мокрите плочи на центъра, млади и красиви, усмихнати и уверени, младежите от корона випуска се отправиха към своето успешно бъдеще.

Тази година гимназията завършват 82 зрелостници и всички получават свидетелства за професионална квалификация. Анна Василева от 12 б клас е абитуриентката с най-висок успех, а още 10 ученика са с бал  5.50. Над 80 % от тях ще продължат образованието си във висши учебни заведения, като традиционно се насочват към Университета по хранителни технологии в Пловдив и Икономически университет-Варна, където се усъвършенстват в  сферата на туризма. Академиите за кулинарни изкуства в София, Варна и Добрич също са сред предпочитаните висши учебни заведения. Много от тях след абитуриентския им бал ще продължат да работят като готвачи във курорта Албена.

Директорът на гимназията Нели Апостолова пожела на зрелостниците да следват упорито мечтите си, да са здрави, да вярват в себе си и да не се предават.  

c