Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

"Албена" приема по график 38-ото издание на едноименния Международен бридж фест

38-ото издание на Международния бридж фестивал "Албена 2020" ще се проведе според предварително обявената програма - от 23 юни до 5 юли т.г.. За това съобщи главният организатор на спортния форум Стефан Георгиев - президент на СК "Дама купа".

Всички срещи от спортната надпревара ще се проведар в новия конгресен център"Перуника" на територията на ваканционно селище "Албена".

"По традиция, първите 4 дни на събитието са подгряващи - провеждат се ежедневно различни турнири, предназначени за гостите, пристигнали основно за почивка в Албена, както и за състезатели и любители на най интелектуалния спорт от близките населени места", припомни Стефан Георгиев.

По програма, първата турнирна надпревара ще срещне смесените двойки - на 27 и 28 юни. В нея участниците се състезават за купите и наградите на организаторите на Фестивала от спортен клуб"Дама купа".

Най масовата проява е тридневния двойков турнир"Конгрес Албена" - от 30 юни до 2 юли. В него състезателите мерят сили за най-големите награди на домакините от "Албена"АД. Като "майсторски" организаторите определят Открития отборен турнир - от 3 до 5 юли. "В него се срещат най-силните отбори от страната и Румъния, за определяне на призьорите. Финалните двубои между най-добрите тимове ще бъдат излъчвани в световното интернет пространство чрез най големия бридж сайт "Bridge Base Online"/ББО/", обявиха организаторите. Излъчването е предвидено за 5 юли от 10.00 часа.

След завършването на турнира следва официалното награждаване и закриването на Фестивала. Организаторите обявиха и началните часове на всички сесии:

  • на двойковите турнири - от 15,30 часа
  • на Отборния (през първите два дни) - от 14.00 часа

По традиция, домакините от ваканционно селище Албена предоставят на всички участници и гости атрактивни условия за настаняване, изхранване и забавления в комплекса. Всяка година, организацията на домакините е според най-високите световните стандарти", не пропусна да подчертае Стефан Георгиев.

Perunika Hall - основната зала за фестивалната надпревара

c