Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Сформират нова група за танцова терапия за жени с рак на гърдата

Продължава танцовата терапия за жени с рак на гърдата в Добрич. Ще бъде сформирана нова група по проекта „Танцувай със здравето – Алегрия”. Събитието ще се състои на 25 юни от 19.00 часа в концертната зала на Арт център „Палитра“, съобщава ръководителят на проекта Стоян Стоянов. Той е лицензиран треньор по танцова терапия, преминал специализирано обучение.

Проектът е по програмата за  финансиране на гражданските инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич за 2020 година. Разработен е от СНЦ ”Ейнджълс Моделс”.

Присъстващите на срещата ще могат да се запознаят с целите и дейностите по проекта и какво включват часовете. Той е насочен е към сформиране на нова група за популяризиране на физическата активност под формата на танц при жени, преборили се с рак на гърдата или са все още в процес на лечение. Предлага им се иновативен танцов протокол с цел да се включат в умерена физическа активност и в резултат на това да приемат и да се свържат отново с телата си, да изградят отново самочувствие, да подобрят себеизразяването си, да се справят с чувствата на изолация, депресия, гнева и страха, да укрепят личните си ресурси и преди всичко да бъдат физически активни, което е необходимо за тяхното здравословно състояние.

Безплатна танцова терапия за жени, диагностицирани с рак на гърдата, се провежда в Добрич от октомври миналата година.

c