Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Втора награда за Алекс Петров от Добрич от конкурса World Vision

Втора награда спечели от Международния конкурс World Vision Александър Петров от Добрич, съобщи самият изпълнител в профила са в социалната мрежа. Той сподели, че само точка не му е достигнала, за да е на първо място.

Алекс благодари на журито, в което не е имало нито един българин, за добрата оценка. Изказва благодарност за отличната вокална подготовка на Румяна Начева, Алис Боварян и ръководителя на Студио за поп и рок певци „Сарандев” в Добрич Елена Карабельова.

Припомняме, че Александър Петров бе българският финалист в престижния Музикален конкурс World vision 2020. Участието му  стана възможно благодарение на получената персонална покана от Румяна Начева – селекционер на конкурса за България. Певческата надпревара стартира през месец май със 750 участници от целия свят, а до финала достигнаха около 50 след пресяване в три тура.

“Във всеки от етапите добричкият талант се представи с видео на различна песен, като изискването беше, видео записът да не е манипулиран, т.е. без допълнителна обработка. Александър се състезава в четвърта възрастова група при най-големите – над 18 години”, разказа вокалният му педагог Елена Карабельова.

На финал в своята възрастова група Алекс бе в конкуренция с още 16 индивидуални поп изпълнители от Словения, Колумбия, Русия, Италия, Полша, Аржентина, Армения, Португалия, Беларус, Украйна и др.

Над 80 изтъкнати музиканти, музикални продуценти, вокални педагози от цял свят бяха членове на журиращите комисии. Организатор на формата е Световната асоциация на сценичните изкуства /WAPA/.

c