Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Спасово се наводни след молебен за дъжд, придошла вълна от Румъния

Четири къщи в генералтошевското село Спасово са били наводнени след проливния неделен дъжд и буря. Пострадали са избените помещения, но още вчера в късния следобед те са били отводнени от екипите на „ПБЗН“, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Андреан Симеонов. Имало паднали огради и изкъртен асфалт по една от главните улици в селото. Пострадали хора и животни няма, уточни кметът.

Странното било, че жителите на селото видели нещо като вълна, която придошла откъм Румъния /селото е на 3-4 км от границата със северната ни съседка/. Възрастните местни хора казали, че не си спомнят такова нещо да се е случвало досега. „Съселяните ми бяха уплашени, но направихме всичко възможно да ги успокоим“, сподели Симеонов.

Той каза още, че вчера в 10 часа в местната църква и после по нивите край селото жителите на Спасово направили молебен за дъжд и още следобед природната стихия ги връхлетяла.

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров каза пред Про Нюз Добрич, че освен пострадалите домове в Спасово и една къща в с. Малина няма други поражения в общината.

c