Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

100 000 евро са необходими за лечението на младата майка от Каварна с коварна болест

Набира скорост кампанията в подкрепа на 30-годишната Нели Маринова от Каварна. Младата жена, майка на момче, което ще е първокласник, се нуждае от лечение в Турция.

По данни на платформата Helpkarma, където с провежда кампания „Заедно да спасим Нели”, необходимата сума е 100 000 евро. Към момента са събрани малко над 38 500 евро.

Както Про Нюз Добрич писа, инициатива за набиране на средства се провежда и от приятели на Нели от Каварна в социалната мрежа в групата „Продавам „В помощ на Нели”. Организаторите й обясняват, че офертата за 100 000 евро от болницата в Турция е ориентировъчна. Специалистите от чужбина са разгледали документите, с които Нели разполага от България и са преценили на първи етап, че трябва да бъде хоспитализирана. Първата цел ще е организмът й да бъде подсилен, ще й назначат образна диагностика, кръвни изследвания, повторно изследване на парафиновите блокчета и чак тогава ще се прецени какво лечение да бъде проведено.

В подкрепа на майката от Каварна вече е разкрита дарителска сметка. На няколко места в морския град са поставени кутии за набиране на средства, предстои броят им да се увеличи. На 11 и 12 юли ще се проведе физически благотворителен базар в бар „Retro” в Каварна. В него може да се включи всеки, като предостави стоки и вещи.

Припомняме, че на 10 юни м. г. Нели Маринова е диагностицирана с рак на шийката на матката. Претърпява две тежки операции. Първата е на 3 юли 2019 година, подобрение има само първия месец. След това болките се възвръщат и на жената е назначена лъчетерапия, от която състоянието й не се подобрява особено. През т. г., след осем месеца лутане, й е направена втора операция с доста изрязване по вътрешните органи, което води до поставяне на стома. След това й е назначена химиотерапия, от която е изкаран само един курс.

Нели отслабва толкова много, че й е непосилно да става от леглото, тежи около 30 кг. Има нетърпими болки в областта на таза и лимфедем (подуване) на десния крак.

„Вашата подкрепа е единственият ми шанс да събера нужните средства, за да бъда отново здрава и да отгледам моя син Боби. Вече съм толкова изтощена и не знам колко още ще издържа, но едно знам със сигурност – до последно ще се боря, защото искам да живея, искам да видя как детето ми пораства!”, допълва Нели Маринова.

Дарителска сметка:

  • IBAN:BG30BPBI79384061908401
  • BIC: BPBIBGSF
  • гр. Каварна
  • Титуляр: Нели Георгиева Маринова.
c