Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Стартират три проекта с професионални курсове за безработни в област Добрич

В Дирекция "Бюро по труда" в град Добрич започва прием на заявления за обучения по три проекта


Започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности по проектите - „ПРОСПЕРИТЕТ”, „Развитие на работната сила” и "РЕСТАРТ2020”, реализирани от Агенцията по заетостта, и в партньорство със Съюз за стопанска инициатива, Българска стопанска камара и Асоциация на индустриалния капитал в България.

От Дирекция "Бюро по труда" информираха, че безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда.

ВАЖНО! Заявление може вече да се подава и чрез електронната услуга  разработена от Агенцията по заетостта и Държавна агенция Електронно управление, която може да се намери на сайта на Агенцията по заетостта - в рубриката за Търсещи работа лица „Електронни услуги за търсещи работа лица”, услуга 1956 Включване в обучение на възрастни, чрез бутон „Заяви услугата електронно”.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Добрич.

Проект "ПРОСПЕРИТЕТ" - за Добрич ↓

Проект "ПРОСПЕРИТЕТ" - за Балчик ↓

Проект „Развитие на работната сила” ↓↓

Проект "РЕСТАРТ2020”

c