Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

До 30 септември очакват творбите за конкурса за поетеси "Дора Габе"

Община Генерал Тошево, Съюзът на българските писатели и Народно читалище „Дора Габе 1940” в с. Дъбовик обявиха процедурата за участие в ХІV-я Национален конкурс за поетеси „Дора Габе 2020”. Конкурсът има за цел да продължи традициите в поезията на Дора Габе, вдъхновени от хуманизма, любовта към Добруджа, спомените за детството и стремежа към красота във всички нейни форми и проявления.

Културната проява се организира с подкрепата на Издателство „Български писател“ и Издателство „Захарий Стоянов“. Конкурсът е явен и се провежда през година. Могат да участват поетеси от цялата страна, навършили 16 години, като всеки автор може да представи до три поетични творби.

Участниците трябва да представят творбите си в срок до 30 септември т.г. в три екземпляра на хартиен носител на адреса на Община Генерал Тошево или в електронен вариант на адрес kultura@toshevo.org . Задължително условие е конкурсните творби да не са публикувани до момента.

Оценяването на всички творби, постъпили в посочения срок, се осъществява от професионално жури в състав от трима членове. Наградният фонд на конкурса се осигурява от Община Генерал Тошево. Ще бъдат присъдени Първа, Втора и Трета парични награди, както и поощрителни награди. Двете издателства – партньори също ще излъчат наградени.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на Община Генерал Тошево след церемонията по награждаването по време на празниците на града. Отличените стихове ще бъдат публикувани във в-к. „Словото днес“, сп. „Везни“ и в-к. „Добруджански глас“.

c