Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Над 100 000 лева получава област Добрич за Регионална програма за заетост

109 313 лева ще получи област Добрич за реализация на Регионална програма за заетост, съобщават от Областна администрация. Средствата за повишаване на заетостта в регионите и намаляване на безработицата са осигурени от държавния бюджет.

От Областна администрация информират, че Министерство на труда и социалната политика /МТСП/ стартира процедура по разработване на регионални програми за заетост. В тази връзка, на основание постъпилото писмо от МТСП, областният управител Красимир Кирилов уведоми членовете на Комисията по заетост за стартирането и необходимостта от провеждане на заседание, на което да бъде определена методиката за оценяване на проектни предложения, както и да се направят предложения и назначи комисия за разработване на Регионална програма за заетост на област Добрич за 2020 г. Крайният срок за представяне на изготвеният проект в МТСП е 30 юни.

Планирано начало на изпълнение на регионалните програми за заетост т. г. е не по-рано от 3 август, а краят им - до 11 декември. Осигурената заетост трябва да е за не по-малко от 3 месеца и не повече от 4 месеца. Бенефициенти са общините и Областна администрация. Целевите групи, към които е насочена тази мярка, са безработни младежи до 29 г., с подгрупа - младежи до 25 г., които не учат и не работят, лица над 50-годишна възраст, безработни с ниска или нетърсена към момента квалификация на пазара на труда, хора с увреждания, както и продължително безработни.

c