Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Тервел ремонтират паркинги и улици по капиталовата програма на Общината

През месец май бяха асфалтирани улица „Девета“ в с. Божан и участък от улица „Първа“ в с. Градница. Основно ремонтирани и преасфалтирани са общо 3 400 кв. м пътна настилка на двете улици, средствата са осигурени от  държавния бюджет, съобщиха от общинската администрация.

Започна и ремонтът на трите паркинга, които обслужват общо осем жилищни блока в град Тервел. За блок 5 в кв. “Изгрев“ вече се полага първият пласт асфалт. След като започнаха изкопните работи по основата със съдействие от  местното дружество по водоснабдяване бе подменено и старо сградно водопроводно  отклонение на сградата. Ангажимент на живеещите в трите входа на блока ще бъде да оформят бетоновите подходи към входовете на сградата. Площта на паркинга на бл.5 е 560 кв.м.

Работи се и по паркинга в центъра на града. Той обслужва гаражите и подходите към търговските обекти на четири жилищни блока, разположени на площад „Стария дъб“ (административен адрес на ул. „Хан Аспарух“). Площта на този паркинг е 1 118 кв. м.

Най-съществен проблем се оказва третият паркинг, включен в обществената поръчка – този, между ул.“Александър Стамболийски“ и двора на общинския музей. Той е с площ 862 кв. м и също обслужва гаражи и подходи към търговски обекти за три жилищни блока с административен адрес на ул. “Хан Аспарух“. За този обект, преди да се изпълни основният ремонт на асфалтовата настилка, трябва да се реши проблемът с канализацията пред единия от блоковете. Тя е стара, ремонтирана неуспешно преди години и пропаднала. Общината трябва да осигури допълнителни средства, за да реши този проблем, преди да продължи с асфалтирането. По тази причина паркингът ще бъде изпълнен последен. Средствата за ремонта на асфалтовата настилка на трите паркинга са осигурени с постановление на Министерски съвет.

Междувременно, беше направен текущ ремонт на пътя Безмер-Гуслар.

c